Kejohanan Bowling Keluarga82 Edisi ke-7   3 comments

Assalamualaikumwarahmatullahuwabarakatuh…..

Untuk entry kali  nih, saya  plak nak citer pasal aktiviti keluarga 82 yg latest skali iaitu Kejohanan Bowling Keluarga82  Edisi ke-7..jangan tak tau, dah edisi yg ke-7 dah,maknanya keluarga kita nih dah buat 7 kali kejohanan.Saya pon dah berkali-kali gak jadi AJK kejohanan ni and then yang terbaru nih kena jadi presiden.Actually, edisi ke-6 pon saya gak presidennya..hehe..Yang puas jadi AJK nih ,bile acara berjalan lancar dan keseluruhan ahli  seronok menyertai kejohanan..tu yang penting..tapi nak memastikan tercapai tujuan utama tu, penat la sket..mcm nk cari hadiah aritu, keta satria kena sumbat dah mcm sardin  dgn adiah2 tapi yang paling kesian mak andah, syahmi  dan tak ketinggalan gak Aqil..dgn adiah besar2  (barang2 letrik) sume disumbat skali dgn 4 orang dlm keta kecik tu selagi boleh disumbat..ahahahah…kesian,kesian…..sib baik la pastu transfer diorang ke keta  Am plak sampai tol Bangi..hehe..tutup jap bab hadiah..saya teruskan dgn citer kejohanan..

Kejohanan bowling edisi ke-7 nih kitorang buat kt Metro Point Kajang.3 kali dah buat kt MetroPoint Kajang..sebelum kt Kajang, acara bowling tahunan ni kitorang buat kt Nilai Spring tapi dah tutup plak tempat bowling kt Nilai Spring tu.so,kne tukar lak venue..Event nih  adalah pada 27 Februari 2010 yg lepas..jadi, sebelum kejohanan sume ahli keluarga dah dimaklumkan 3-4 bulan lebih awal sebab nk cari date yg sesuai utk semua dapat luangkan masa sertai kejohanan.juga utk memudahkan ajk mengedalikan event nih,nk konfem brape ramai nk main, brape helai baju kne tempah,nk booking lane dan juga nk beli adiah..

Bile dah tau date, mule la sume mengatur langkah ke pusat bowling terdekat..nih mmg fenomena biasa dah nk dekat tournament..masa tu la sume mule aktif training.tak kire la tua,muda..tiap2 minggu mmg  akan ade la yg turun training.tak kurang gak yg memang aktif praktis hingga 3-4 kali seminggu.bayangkanlah betapa kuatnya tarikan kejohanan kali ni..kalo nk tau apa sebabnya…haha.. sebab tahun ni, kitorang tak nak piala pusingan kejohanan bowling jadi milik Ayan..sebab dah 2 kali die pegang..kalo hatrick, jadi milik kekal die lah..nk tau ke mana hala piala pusingan tahun ni,kne baca la sampai abis.

masa ni gak la, keluar la segala macam gaya balingan..ada balingan diamond cutter, balingan tuju  tanpa bayangan, ada balingan  mengejar belanak, balingan hayunan maut hikmat pendekar laut mencecah dinding,balingan tanpa bunyi dan tak ketinggalan juga balingan ala superman..eh lupa plak lagi satu..balingan two steps rule..ahaks..emel keluarga mula hangat dibakar especially lepas satu2 sesi training..bukan ape,  ni kire mcm pembakar semangat sebelum kejohanan bermula..cube teka gaya balingan apayg dlm gambo kt bawah ni..hehe..

tapi yg pasti jadi tumpuan sebelum kejohanan kali ni adalah saudara AM..memang konsisten gile..kalo la sesape yg ikut sesi pemanas bdn dgn die,mmg tau la prestasi semasa die..tatkala  bola sampai peak point,kitorang nie dah cuak tgk bola tu nk ke mana..bg yg tak tau atau buat2 tak tau tu, peak point hayunan bola si AM ni,betul2 atas kapla..nk tambahkan lg gerunnya…die ni pakai bola 16 pound.kalo nk dibayangkan gaya balingan die ni camni…masa die hayun bola berat die tu ke belakang ,macam budak sekolah yg beriya-iya nk jawab soklan.diangkatnya tangan tinggi2..saya, cikgu …saya, cikgu…uish..cuak tengok..dah la sebelum ni bola die nih dah masuk longkang boleh naik semula lane.bukan tu je, blakang tmpat letak pin tu pon rosak dibuatnye bola am nih..kalo ikutkan sesi pembelajaran bahasa nogori dgn uda, lepas golap, gelito.gelito tu dah abis gelap dah..tapi ade lagi plak pastu..haaa..bumin…lagi golap lagi dari gelito..dlm kes am ni..hebat, hebat gile..pastu ape ntah la lepas hebat gile.pandai2 la letak sndiri tmpat kosong tu…  tu la sikit sebnyk citer sebelum kejohanan..

okey..skang saya sambung ke hari kejohanan.pagi2 lg sume dah berkumpul  kt umah paklong sam kt kajang.kt sini, kitorang breakfast,agih2 baju kejohanan dan jugak briefing sket2  pasal kejohanan.masa nih sume orang dah tau pair masing2.kitorang mmg ade acara beregu  mcm edisi2 yg lepas.setiap tahun, semacam telah ditetapkan mesti ade pair yg betol2 mantap walaupun undian dibuat  sebaik mungkin.kalo untuk edisi sebelum ni, pair paling mantap gandingan pak uda dgn pakteh sarip, untuk edisi ke-7 ni plak kita ada gandingan Am-Bob..memang sume dah tau prestasi kedua2 dan disebut2 sebagai pilihan utama beregu..geram la gak bila tgk cabutan masa tu..haha..

bila da selesai sume kt umah paklong sam,kitorang mule bergerak ke MetroPoint Kajang dlm jam 9 pagi..nasib baik dekat..hah.lupe plak nk citer, utk edisi kali ni ade 116 peserta..so, utk edisi ni, saya dah booking 27 lane kt metropoint kajang.2 lane utk kanak2 , yg lebihnya utk kategori veteran dan open.so, tinggal 3 je la balance utk org lain nk main kt situ…hehe…parking dah kitorang bagitau awal2 supaya bukak jam 9.parking tu mmg kitorang punya la..brape buah keta tak kire la plak aritu..

tak  bnyk masalah masa nk start event sebab lane suma kite dah bagi siap2 seminggu seblum kejohanan..so, sume dah tau nk tuju ke mana,nk amik kasut ,pilih bola dan sebagainya.yg ade set bowling dah leh rilex2 jap sebelum diorang siap maintenance..dah time test lane, baru la dpt tgk sikit sebanyak secara kasar gaya masing2.nk cakap pasal prestasi, awal sangat kot…..

bile da start, lane yg paling jadi tumpuan kalo nak tau…lane saya laa…sebab ade bekas juara, Ayan..ada otai veteran, Pak Tam, ada juara Puchong ,Along Syamsul..mmg paneh…nk dibuat cerita plak, prestasi saya time tu mencanak2 plak..saya pon terkezut gak ah dgn game saya mase tu..dapat la 185..highest game utk first round..tak percaya tu..ingatkan tumpuan pd org lain,alih-alih saya yg jd tumpuan..bile dah kne pressure sket, bola pon lari dah..huhu..tekanan yg tak melampau memang dibenarkan..so, diorang nih duk berkumpul la ramai2 belakang lane.berpeluh gak bile kne tekan nih.ahahahah…lane kanak2 plak asyik ada masalah dari awal sampaila abis kejohanan.nak taknak,saya kne la pastikan game kanak2 dpt diteruskan..

dah game kedua, merosot sket game saya..dpt 145 je…tak abis kt situ..masa tu congak2 ade harapan lagi  nk jd juara..sbb 145  tu agak ok la..saingan mmg sengit..ade paksu yan yg buat 160 lebih..khalid konsisten gak..muaz pon same..tu belom kire acu,am, bob,pak tam, pak uda, fendi,fizu..mmg cuak la tgk skor masing2..sebab bukan kite tau prestasi di hari kejohanan..nih lain mcm sket..untuk level keluarga skor2 kitorang nih kire ok la..bukan tahap pro pon tapi actually bnyk peningkatan individu..harapanku musnah masuk game ketiga..ahahahah..dpt 100 je..tak boleh tahan..ahahah…mmg merosot gile..ntah la ade harapan ke tk nk dpt podium masa tu pikir..ingatkn meletup2 tiga game..rupenye 1st game je..hampeh betol la..taktau la ape jadi..fokus ilang ke,stamina takde ke…kne brainstorming sndiri2 pasni..ahaha..(ni citer angah..so, yg ade skor angah je la..ahahah..kalo org lain nk citer,bkk citer yg baru..ehhehe)

so, dah abis game,sume bergerak ke bukit mahkota rumah cik din utk lunch dgn pnyampaian adiah..game knk2 belom abis dek sbb bnyk sgt masalah kt lane 1 dgn 2..so, utk next edisi harap2 takyah la pakai lane nih…dah settle game kanak2 sume ajk pon bergegas ke umah cik din..yelah , sume dah tak sabar2 nk tau dpt no brape dan nak dpt adiah..lapo pon ye jugak..

abis lunch, cpat2 kitorang mkn dan teruskan dgn kiraan.pastu terus dgn penyampaian adiah..acu azhar jd MC aritu….saya,andah,fendi,linda dgn zila bantu uruskan adiah..ade gak cabutan bertuah dan mcm biasa yg bertuah tu kanak2..walaupun dicabut undi utk cabutan bertuah, totap ramai kanak2 yg bertuah..puas la otai2 tnggu giliran diorang nk dpt adiah cabutan bertuah..ahaha…alhamdulillah sumenye berjalan lancar..

nk tau result?hehe…ni la saya bagi.tapi top 3 je..sbb nanti panjang berjela plak entry kali ni..

Kanak2     –  1.Alis     2.Aiman    3. Safiyah

Veteran Wanita     –  1.  MakUda     2. Makcik Inah     3. Makteh Nozi

Open Wanita      –  1.Kaklang Ieda     2.Ain Ali     3.Nana

Veteran Lelaki   –     1.Pak Tam     2.Pak Uda     3.Cik Halim

Open Lelaki     –     1.Muaz     2.Khalid     3.Nasrul

Beregu     –   1.Am-Bob     2.Khalid-Cik Dollah     3.Nasrul-MakUda

Johan Lelaki – Muaz,  Johan Wanita – Kaklang Ieda

Hehe..so, misi kali ni berjaya utk mengelakkan piala pusingan jatuh ke tangan Ayan..kecundang Ayan nampaknya tahun ni..  untuk acara beregu, haha..mmg seperti yg dijangka..dapat ke Bob-Am..saya dapat gak no 3 beregu..eheh..tahun ni bnyk gak dpt adiah..ahaha..adiah misteri pon dpt lg..huhuhu..rata-rata hadiah utama bnyk warga Gombak bawak balik..jgn mare..veteran wanita (no 1),open wanita(no  1-2), open laki(no 3), veteran laki (no 2)..sume kategori ade wakil..hehe..

So, dgn tu, tamatlah riwayat kejohanan edisi ke-7 nih..time kasih pada sume ajk dan juga sume ahli keluarga 82 yg memberikan sumbangan dan juga yg telah  menjayakan kejohanan ni..harap2 sume berpuas ati dgn kejohanan kali ni..so…utk edisi seterusnya, kita tgk sape yg kenaaaaaa……masa panjang  lg utk training dalam usaha  merampas piala pusingan utk edisi seterusnya..utk yg tak puas ati dgn prestasi  edisi kali ni,insya-allah ada lg edisi ke-8…..chaiyok2…..adios..assalamualaikum…

—-coretan santai—-

angah@nasrul

Posted March 9, 2010 by Keluarga82 in Bowling

Tagged with

3 responses to “Kejohanan Bowling Keluarga82 Edisi ke-7

Subscribe to comments with RSS.

  1. Tahniah Tuan Presiden dan AJK diatas kejayaan mengatur, mengurus dan menyelaraskan kejohanan kita dengan begitu baik dan lancar. Mungkin kejohanan akan datang boleh pulak pertimbangkan kat IOI Mall…

  2. terima kasih atas semuanye….walaupun kali p’tama penyertaan tp mampu m’gerunkn sume hahaha….time game hampeh..ape2 pn kte jmpe thn dpn..(ke thn nie jgk (^_^) )

  3. terima kasih two steps rules…ulasan yang baik
    dan ceria…hahaha..ble maintain president tu..ahaks

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: